draaitafel

2 bijzondere draaitafel nieuwtjes.

Dit zijn 2 wel hele bijzondere nieuwtjes met betrekking tot draaitafels. 

Zweven is het nieuwe staan, een nieuw soort draaitafel die jij wilt hebben!

De hoverboards van back to the future zijn er niks bij want de eerste “zwevende” draaitafel is een feit! Voor de duidelijkheid; het is de schaal van de nieuwe MAG-LEV Audio die zweeft voor een nieuwe en tevens verbeterde manier van het ervaren van je vinyl collectie!

 ‘’We waren aan het zoeken naar een nieuwe ervaring voor liefhebbers om naar vinylplaten te luisteren’’ zegt de ontwerper.  ‘’Door de grens van audio-technologie te verleggen waren we in staat om de ervaring van het luisteren te verhogen door het design zelf aan te passen.  Dit doen we door het gevoel te geven dat er geen zwaarteklacht meer in je woonkamer is. ‘’

Volgens de ontwerper heeft hij een aandrijfsysteem ontwikkeld die volledig uniek is in de markt. Hun gepatenteerde technologie zorgt niet alleen voor een magnetisch veld, maar ook dat er met een ongelooflijke precisie het draaien van het plateau geregeld kan worden aan de hand van sensoren. Ze beweren dat lucht het meest vloeiende medium is, met de minste hoeveelheid qua wrijving, en dus de beste ervaring voor het luisteren van muziek is.   

Aanschouw hier de draaitafel: 

levitating-turntable-mag-lev-audio

De draaitafel laat helaas nog even op zich wachten en wordt verwacht in augustus 2017.

 

Het nieuwe Britse 5 pond briefje kan iets heel bijzonders. 

De waarde van de Britse pond mag dan wel gedaald zijn, Britten weten toch hoe ze geld aan het ‘werk’ zetten: Het blijkt dat de nieuwe plastic vijf pond briefje kan worden gebruikt als een stylus om vinylplaten af te spelen. 

Een aantal YouTube-video’s zijn de afgelopen dagen geplaatst met de naam muziek ‘spelen’ op een draaitafel.

Dat komt omdat het is gemaakt van polymeer, dit is een soort van plastic. In principe werkt het als de stylus van een platenspeler die het geluid van de vinyl naar de platentafel stuurt. Het is echter wel zo, dat het niet hetzelfde geluid geeft. 

Bekijk hier het filmpje:

 

Bronnen: thevinylfactory & Todayonline

 

Comments are closed.