apsp

BOOTLEGS & MIXEN OP SPOTIFY EN APPLE MUSIC

Vroeger, in het begin van Soundcloud, kon je nog weleens een bootleg (onofficiele remix) of dj mix uploaden. Helaas wordt dit door copyright regels steeds lastiger. Spotify en Apple Music komen met de oplossing!

BOOTLEGS, MIXEN & COPYRIGHT

Bootlegs (of onofficiele remixes) zijn al jaren een doorn in het oog van de grote muziekbazen van de wereld. Echter zijn ze niet meer weg te denken uit het huidige muzieklandschap. Men neme een plaat van artiest X, knipt daar wat stukken uit en men maakt er zijn eigen arrangement van, zondar dat artiest X daar toestemming voor heeft gegeven en royalties voor ontvangt. Voorheen werd zoiets geperst op een white label vinyl (een plaat met geen informatie op de hoes of sticker). Maar met de digitalisering kwam je dit soort platen steeds meer tegen op Youtube en Soundcloud.

Vanuit copyright is dat schadelijk, want artiest X verdient geen cent aan zijn geproduceerde stuk. Maar met de de diverse copyright scanners kan het werk van artiest X alsnog geindentificeerd worden. Bij Youtube kan het dan zijn dat de inkomsten uit advertenties dan toch nog vertaalt worden naar royalties voor artiest X. Bij Soundcloud zijn ze wat botter, en wordt alles offline gehaald, met een strike bij je account (3 strikes en je account wordt verwijderd).

Deze irritante werkwijze doet zich ook voor wanneer je een dj mix maakt met daarrin tracks van artiesten X en Y. Ook dan zal de copyright scan dat detecteren en je op je plaats zetten.

SPOTIFY EN APPLE MUSIC SLAAN HANDEN INEEN MET DUBSET

Dubset is een specialist op het gebied van copyright en royalties. Ze zijn in staat nummers te analyseren, om zo artiest X te herkennen. Vervolgens zorgen ze ervoor dat de royalties ook bij artiest X terecht komen in plaats van het zonder pardon offline te halen. Op deze manier spelen ze in op de doorn in het oog van menig muzieklabel. Nu Spotify en Apple Music met Dubset gaan samenwerken, is de weg vrij om ook bootlegs en dj mixen aan te bieden op beide platforms. Voor artiesten een hele verademing. En mogelijk voor Soundcloud een heel groot probleem.

De eerste onofficiele remixen zijn sinds vandaag op beide platforms te vinden. Het is wachten tot de grote massa ook over gaat.

 

Credits naar Everybeat

Wij zijn EVERYBEAT.nl
Jouw online resource voor de heetste deep house tot de meest stampende hardcore, de laatste DJ en Producer nieuwtjes en zelfs tips over voeding en lifestyle.
Als het dance gerelateerd is, kun je het bij ons vinden!

Comments are closed.