Buma Music Academy en The Flying Dutch lanceren ‘Dag van de Nederlandse Dance’

Op de eerste zaterdag in juni viert het land het succes van Nederlandse dance muziek

 

Foto: The Flying Dutch, locatie Rotterdam

 

Amsterdam, 6 maart 2018 – Om het nationale en internationale succes van de Nederlandse dance muziek te vieren en eren, gaat vanaf dit jaar de eerste zaterdag van juni de boeken in als de ‘Dag van de Nederlandse Dance’. De Dag van de Nederlandse Dance is een initiatief van Buma Music Academy en The Flying Dutch. Op zaterdag 2 juni komt Nederland samen om het succes van ’s lands grootste export-product te vieren tijdens The Flying Dutch in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam. Daarnaast vinden er in de week voor het festival verschillende activiteiten plaats via het scholennetwerk van Buma Music Academy om dance muziek onder de aandacht te brengen bij jongeren.

 

Nederlandse line-up The Flying Dutch

Al eerder maakte The Flying Dutch bekend dat Afrojack, Armin van Buuren, Sunnery James & Ryan Marciano, Tiësto en W&W op het festival staan. Vandaag zijn daar nog vijf nieuwe namen aan toegevoegd, namelijk Brennan Heart, Don Diablo, Fedde Le Grand, Lucas & Steve en R3hab. Voor Brennan Heart, dé hardstyle-dj van Nederland, is het de eerste keer dat hij op The Flying Dutch staat. Hij zal op 2 juni het publiek verrassen met een ‘tribute to Dutch hardstyle’. Ook is Jebroer vandaag als special guest toegevoegd aan het programma. Hij zal als “Jebroer & Friends” een speciaal segment van de show invullen.

 

Over The Flying Dutch

Op 2 juni 2018 vindt de vierde editie van The Flying Dutch plaats. Tijdens het festival, dat gelijktijdig plaatsvindt in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, komt Nederland samen om het succes van de grootste Nederlandse dj’s te vieren. De dj’s worden tijdens het evenement op unieke wijze van stad naar stad gevlogen met behulp van helikopters, aangezien het festival op drie verschillende locaties plaatsvindt.

 

Over Buma Music Academy

Buma Music Academy is een online lesprogramma over muziek. Dit lesprogramma is inzetbaar in het voortgezet onderwijs bij onder andere de vakken muziek en CKV. Naast actueel en inspirerend lesmateriaal biedt Buma Music Academy workshops, competities en docentenbijeenkomsten aan.

 

Comments are closed.