5c9578bc331ccd87a31ba2bc58449f4d0a4305c4575cec9bafpimgpsh_fullsize_distr

De geschiedenis van de elektronische muziek – De docu Planet elektro kijk je hier!

Leo Blokhuis is een wandelende encyclopedie als het gaat om muziek. Dankzij zijn beroep als journalist in de popmuziek, heeft hij toegang tot feitjes en weetjes waar een normaal muziekliefhebber niet snel bij komt. Maar dat hij niet alles weet, bewijst deze documentaire, waar hij zichzelf de vraag stelde hoe de elektronische instrumenten de muziek hebben veranderd.

Hoe hebben de elektronische instrumenten de muziek veranderd? Die vraagde stelde Leo Blokhuis zich in Planet Electro in de gelijknamige documentaire.

Planet Electro

Met deze brandende vraag in het achterhoofd, reisde Leo af naar diverse continenten. Inmiddels is zijn paspoort aangevuld met stempels uit Amerika, Japan en Australië. Want ook in deze landen zijn belangrijke aspecten aan te wijzen hoe de elektronische instrumenten de macht hebben kunnen grijpen. Zo bezoekt hij de Moog fabriek. Maar ook de Roland fabriek. Fabrieken waar wij als liefhebbers graag een keer zouden willen rondneuzen.

Naast deze bezoekjes, heeft Leo ook tal van invloedrijke artiesten kunnen interviewen. De lijst met artiesten is imposant en bestaat o.a. uit Arthur Baker, Farley Jackmaster Funk, Egyptian Lover, Roger Linn (uitvinder van de Linn Drum), Peter Vogel (uitvinder van de Fairlight), Rick Wakeman, leden van O.M.D., The Human League, Gary Numan, Derrick May, Juan Atkins, Armin van Buuren en Martin Garrix.

Het resultaat is een 2 uur durende documentaire , die het kijken meer dan waard is!

De documentaire kan je hier bekijken!

Planet elektro documentaire

 

 

Comments are closed.