Muziek hotspots

De muziek hotspots van Nederland in 2016!

Wij vroegen ons af wat nou de echte hotspots zijn van 2016. Welke podia organiseren nou de meeste toffe evenementen en naar welke podia gaan jullie zelf het liefst of het vaakst?

Meeste evenementen

Wij kunnen jullie helaas niet vertellen wat nou de drukste clubs zijn of waar je het makkelijkst ’s avonds kunt scoren. Wel kunnen wij vertellen waar de meeste muziekevenementen plaatsvinden! Afgelopen jaar spant de TivoliVredenburg in Utrecht de kroon. Wij hebben 562 geregistreerde muziekevenementen  genoteerd voor het poppodium dat onlangs ook het IJzeren Podiumdier (beste podium) in ontvangst mocht nemen tijdens Eurosonic Noorderslag. (Bron) Paradiso Amsterdam (523), Melkweg Amsterdam (440), Sugarfactory Amsterdam (373) en Patronaat Haarlem (235) completeerde de top 5.

Meeste bezoekers per evenement

Nou wil kwantiteit natuurlijk niet altijd kwaliteit garanderen! Daarom zijn wij eigenlijk net zo benieuwd naar het aantal bezoekers dat alle podia aantrekt per evenement. Aangezien wij niet de exacte kaartverkoop weten, maken wij gebruik van het aantal check-ins op facebook per evenement. De enorm grote hallen als Ziggo Dome en AFAS Live (voormalig Heineken Music Hall) worden niet meegerekend. 

Plotseling staat 013 Tilburg op de eerste plek. Zij trekken het meeste aantal bezoekers per georganiseerde evenement ten opzichte van de capaciteit. Op de voet volgen Melkweg Amsterdam en wederom TivoliVredenburg. Ook de Marktkantine in Amsterdam en Club Villa Thalia in Rotterdam doen het erg goed!

Ben je een all-round muziek liefhebber en ga je het liefst naar zoveel mogelijk feestjes? Dan zijn TivoliVredenburg en Paradiso de poppodia voor jou om in de gaten te houden. Wil je wat gerichter op zoek naar feesten met goed veel andere bezoekers? Kijk dan vooral naar de 013 en de Melkweg!

Wistjedatje

Wist je dat je ook jouw favoriete podia kan volgen in de app? Zo mis je nooit feestjes en blijf je altijd op de hoogte van de feestjes, DJ’s en concerten die er plaatsvinden. Check de venues tab in de app en klik op follow!

Comments are closed.