spaceibiza

DJ-legende Carl Cox sluit discotheek Space op Ibiza definitief af

IBIZA – Afgelopen zondag was het dan zover, de allerlaatste avond van de mythische discotheek Space op het Spaanse vakantie- en feesteiland Ibiza.

 Na 27 jaar trendsetter te zijn geweest op het party eiland, hebben de eigenaren noodgedwongen de sleutel moeten teruggeven aan de eigenaar van het complex en werd de discotheek maandag 3 oktober definitief gesloten.

De discotheek Space is niet meer. Afgelopen zondag op maandag werd de laatste partygeorganiseerd wat tevens een afscheid was van DJ-legende Carl Cox. Het terrein waarop Space staat werd gehuurd van de Grupo Matutes, welke tevens de eigenaren zijn van de Ushuaïa club die tegenover Space ligt. Volgend de krant El Mundo wilde Matutes het huurcontract niet verlengen zodat de Space noodgedwongen moest sluiten.

Space Ibiza

Space werd in 1989 door zakenman Pepe Roselló geopend waarmee de Playa d’en Bossa op Ibiza weer een discotheek rijker was. 27 jaar later kan wel gezegd worden dat Space een van de trendsetters was op het feesteiland en de plaats waar DJ’s zoals José Padilla, David Guetta en Carl Cox groot zijn geworden. Space heeft gedurende de jaren vele onderscheidingen gekregen als beste club ter wereld en werd alom geprezen door het internationale nachtleven.

Het terrein waarop de discotheek Space gevestigd was is eigendom van de Grupo Matutes waarvan de eigenaar Abel Matutes, ooit minister van buitenlandse zaken, het huurcontract niet wilde verlengen. Het toeval (of niet) wil dat Matutes tegenover het oude Space zelf de Ushuaïa club, restaurant en hotel heeft waardoor de uitval van Space zijn zaken alleen maar goed zal doen. Volgens de Diari de Ibiza wil Matutes nu van het oude Space een nieuwe super de luxe discotheek gaan openen die waarschijnlijk vanwege de prijzen niet voor iedereen weggelegd zal zijn.

Wil je weten hoe die Closing eruit zag? Check hier de hele closing set van de meester himself.  

Comments are closed.