Feesten voor een avondmaal

Feesten voor een avondmaal

Wie zaterdag gaat feesten bij The Charity in de Rotterdamse discotheek Toffler heeft niet alleen een leuke avond, maar draagt ook bij aan een feestmaal voor eenzame ouderen en dakloze jongeren.

 

Dat een betere wereld begint bij jezelf, dat beseft Rotterdammer Mike van Stijn, na jaren van ellende, als geen ander. De startende ondernemer raakte op jonge leeftijd, zoals zoveel van zijn leeftijdsgenootjes, in contact met drugs. ,,Eerst voor de gein, gewoon uitproberen. Maar op een gegeven moment had ik het elke dag nodig”, vertelt de organisator van The Charity.

Mede dankzij zijn coke verslaving raakt hij aan lager wal. Door een stukgelopen relatie en niet betaalde rekeningen maakt Van Stijn 50.000 euro schuld. ,,Ik ben 15 jaar lang verslaafd geweest aan coke, kreeg geldproblemen en heb vier maanden vastgezeten voor openlijke geweldpleging. Gelukkig heb ik die schulden nu afgelost.”

De Rotterdammer raakte door de coke niet alleen de grip op zijn leven kwijt, maar verloor ook een hoop respect van vrienden en familie. ,,Ook al deed ik alles voor ze, ze zien je gewoon als een loser en dat doet zeer en brengt alleen maar nog meer schade toe. Er hangt zo’n taboe om cokeverslaving heen, ik wil dat meer bespreekbaar maken. Je brengt jezelf schade toe, maar je bent niet gelijk een monster.”

Sinds drie jaar weet de Rotterdammer weer beetje bij beetje uit het slop te kruipen. Niet alleen, maar met behulp van vrienden en zijn nieuwe vriendin Mascha Meijer. ,,Ik heb veel liefde gehad en dat wil ik nu teruggeven. Ik weet namelijk hoe het is om geen liefde te krijgen, dan voel je je verdomd alleen.”

Boos

Terwijl zijn ogen volschieten, vervolgt hij: ,,Mijn vriendin werkt in de ouderenzorg en als ik de schrijnende verhalen over eenzame ouderen hoor, word ik echt boos. Laatst vertelde een vriend dat we ook veel dakloze jongeren hebben in Rotterdam, toen wist ik wat me te doen stond.”

Wie goed doet, goed ontmoet, luidt zijn credo. Dus besluit de fervent stapper een feest te organiseren in Toffler om zijn vrienden de avond van hun leven te bezorgen, maar daarnaast met de opbrengst van de kaartverkoop en schenkingen een feestmaal te organiseren voor eenzame ouderen en zwerfjongeren in Rotterdam.

Van Stijn: ,,Van de opbrengst ga ik in samenwerking met het Leger des Heils twee maaltijden organiseren.” Van Stijn krijgt vanuit allerlei hoeken bijval. De eigenaar van Toffler verhuurt zijn tent die avond gratis, zijn vriend Leon Tournier zet alle zeilen bij om zijn vriend te helpen en vele dj’s waaronder Denn Punk, Julian Anthony, Goodlife, Rowen Clark, Ferré, Lucien Foort, Kraakgraag en Dwayne Pinnock treden belangeloos op.

Tranen

De stoer ogende Rotterdammer valt even stil en slikt zijn tranen weg. ,,Ik heb 20 jaar in de shit gezeten door drugs. Zonder de hulp van mijn vrienden was ik ook op straat beland. Het gaat nu goed met me, dus ik wil graag wat terugdoen.”

Kaartjes voor The Charity kosten 10 euro aan de deur bij Toffler waar een pot zal staan voor donaties.

BRON: AD

Comments are closed.