op zoek naar de beste festivals ?

Op zoek naar de mooiste locatie, gaafste decoratie of beste geluid?

Zoals beloofd gaan we vandaag in dit artikel een kijkje nemen naar de festivals die door jullie als beste beoordeeld werden.

Na afloop van ieder evenement kan je als gebruiker een review achterlaten. Het afgelopen festivalseizoen hebben jullie dit met regelmaat gedaan, waardoor wij jullie nu kunnen vertellen wat de absolute toppers waren!

Eerder was Intents uitgeroepen tot het beste festival van 2016 op basis van jullie scores (Lees hier). Wat opvallend is, is dat dit festival op geen enkele van de onderliggende factoren op de nummer 1 positie staat. Ze zijn niet het beste, maar wel overal gewoon heel erg goed in. Een ‘Jack of all trades’ als het ware. Gek is dit ook niet, aangezien er veel festivals zijn die zich wel specialiseren! Hier kunnen zij zich de beste festivals van noemen.

Geluidskwaliteit & Line-up

Ben je bijvoorbeeld een echte audiofiel, dan moet je echt volgend jaar een kijkje gaan nemen bij Supremacy. De 2016 editie van dit festival scoorde maar liefst een gemiddelde 9,1 terwijl de runner-up Defqon 1 een 8,6 behaalde.

Naast de geluidskwaliteit moet natuurlijk ook het geluid wat geproduceerd wordt ook bij je passen. De line-up is enorm belangrijk voor vele, maar is ook erg persoonsgebonden. Ben je nu al festivals aan het plannen zonder dat veel line-ups bekend zijn? Dan kan je uit de recensies van afgelopen zomer zien dat er één echt uitspringt, wat veel goeds beloofd voor volgend jaar! Als je van techno houdt en de absoluut beste line-up wil zien moet je naar het twee-daagse Awakenings Festival. Dit festival in Spaarnwoude scoorde gemiddeld een 9,5 op de line-up. Houd je van een andere muziekstijl? Dan zijn Defqon.1 (9,0), Intents (8,9), Pleinvrees festival(8,8) of Urban Music Festival (8,8) ook goede keuzes!

Beste festivals met de beste sfeer

Vind je de geluidskwaliteit en de line-up wat minder belangrijk en ga je liever voor de sfeer? Dan is het Wildeburg festival perfect voor jou! Dit drie-daagse festival met bijbehorende camping in een bamboebos in de Noordoostpolder scoort het hoogst. Een gemiddelde 9,7 laat festivals als Tomorrowland (9,3) en Into the Woods (9,2) achter zich.

Locatie & Decoratie

Dit wil niet zeggen dat je de Into the Woods moet afschrijven. Zeker niet als je van een fantastische locatie houdt met de allermooiste stages en decoratie. De naam zegt het eigenlijk al. Dit twee-daags paradijs in Amersfoort scoort het beste op beide categorieën met een 9,4 voor locatie en een 9,7 voor decoratie. Ben je nou op zoek naar meer van dit soort feesten? Dan zijn Paradigm (9,3) & Wildeburg (9,2) festival qua locatie ook enorm geschikt. Voor een prachtige decoratie kunnen ook Intents (9,2) of Tomorrowland (8,8) bezocht worden.

Logistiek & Faciliteiten

Vind je het juist belangrijk dat het festival onwijs gestroomlijnd is? Geen zin om te wachten op parkeren of in de rij te staan voor een biertje? Dan is het Indicator festival in Groningen een droom die waar komt voor jou. Ze scoren niet voor niets het hoogst op de logistiek categorie (8,3). Vele verschillende vervoersmiddelen, waaronder je eigen touringcar zijn mogelijk en worden ondersteund door het festival. Blijkbaar zijn ze in Groningen logistisch erg sterk. Ook het Nazomeren festival scoorde erg hoog met een 8,1. Ligt Groningen (ondanks ons kleine landje natuurlijk) toch wat te ver voor je? Ook Urban Music Festival (8,0)  en Draaimolen Festival (7,9) zaten top in elkaar.

Een ander onderdeel van een comfortabel festival is natuurlijk de kwaliteit van de faciliteiten. Zit je graag als een koning op het toilet in plaats van een smerige en stinkende dixie? Kijk dan eens goed naar Paperclip Festival (7,9) of Dockyard Festival (7,9). Van de grotere festivals scoorde ook Awakenings (7,6) en Extrema Outdoor (7,6) erg hoog.


Ook erg belangrijk!

Laat tijdens aankomend festivalseizoen ook jouw beoordelingen achter in de app! Hiermee help je je mede gebruiker met het uitzoeken van feestjes. Ook festivalorganisatoren kunnen hun festivals daardoor blijven verbeteren zodat jullie ervaringen steeds beter worden.

Comments are closed.