summerlake

Hard gaan bij Summerlake!

Na een mooie zomer moeten de meeste van ons er toch weer aan geloven. Het normale leven wordt weer opgepakt en iedereen probeert er elke week het beste van te maken. De ene heeft hard gewerkt en de ander heeft met zijn neus in de boeken gezeten. Gelukkig is er na 5 dagen afzien daar dan toch het weekend, wat ons allemaal weer een beetje bij elkaar brengt. Na alle doffe ellende is het tijd voor een vreugde dansje en dat deden we afgelopen weekend op Summerlake in Woerden!

Voordat ik al mijn energie er in een soepele dansweging uit kon gooien, stond er eerst nog een barre fietstocht te wachten richting het festivalterrein. Toen we er eenmaal waren rond een uur of 3 zagen we een enorme rij. Hier moesten we een flinke tijd wachten, maar geduld is een schone zaak en mag ook zeker niet de pret drukken. Wat meteen opviel is dat Summerlake een divers publiek trekt. Eigenlijk maakt het niet uit hoe oud je bent en in wat voor klederdracht je op komt dagen. De techno vlinders, trance mensjes, de hardstyle fanaten en de mainstage gekkies dwarrelden de hele dag door elkaar heen. Voor iedereen was er wel een stage om te staan.

14292239_1253649048018485_6055888186241163426_n

De faciliteiten op het feest waren goed geregeld. De munten waren snel gehaald, de toiletten waren goed te bereiken en voor de mensen die niet op een lege maag kunnen drinken waren er ook nog eettenten waar je snel nog een patatje met extra mayo kon scoren. Zoals op elk festival is het natuurlijk wel een tegenvaller dat er geen dubbelzijdig toiletpapier aanwezig was, maarja er moet toch ergens op bezuinigd worden.

Nadat de groep eindelijk klaar was met zoveel mogelijk jassen in één kluis te proppen zijn we naar de Revolution stage gegaan om de eerste alcoholische consumptie te nuttigen. Met Frontliner achter de draaitafel kon de dag eigenlijk niet veel beter beginnen. Er heerste een euforische sfeer en dat was te merken ook, zo hing de liefde op dit festival in de lucht en dan vooral onder de oudere festivalgangers. (zie snapchat, zien is geloven)

Op een gegeven moment werd er toch maar besloten dat we het terrein moesten verkennen, dus gingen we door naar de mainstage. Bij de main werd er ook goed gedraaid en was de aankleding van het podium leuk gedaan. Zoals wij festivalgangers zijn, moet er ook af en toe geklaagd worden. Na een kwartier random bewegingen te hebben uitgevoerd die samen op een soort van dansmove moesten lijken, viel de muziek ineens weg. De meeste begonnen gelijk te klagen, maar ik was wel even blij dat ik mijn dance performance kon staken. Alle ogen waren toen op de mainstage gericht, want daar gebeurde het allemaal! Zoals eerder al gezegd hing er deze dag veel liefde in de lucht en dat was ook te zien op de main, waar iemand ten huwelijk werd gevraagd.

Wat later op de dag, toen het begon te schemeren, ben ik toch maar met een vriend van mij richting de Grotesque stage een kijkje gaan nemen. Hier was vooral wat ouder volk te vinden, maar flink losgaan konden ze wel. Tot onze grote verassing konden we de trance/progressive deuntjes wel waarderen.

14364755_1253857507997639_8845307715180794749_n

Vervolgens hebben we het laatste beetje energie opgemaakt bij de hardstyle stage. B-Front had de eer om de Revolution stage af te sluiten. Dit deed hij met fijne EDM soundjes die wat harder waren dan bij de mainstage en dat werd zeer gewaardeerd bij de hardstyle fanaten. Jammer genoeg stopte deze stage eerder, net zoals de andere stages, en vond er een kleine verhuizing plaats naar de eindshow op de mainstage. Hier kwamen alle feestgangers nog één keer bijeen om te genieten van de end show. Iedereen verbroederde weer met elkaar en alle vrienden die je die dag verloren had, kwam je gelukkig weer tegen op deze plek. Samen genieten van al het vuurwerk wat de lucht in werd gesloten om daarna na te genieten van een heerlijke dag.

Al met al was het zeker weer een geslaagde editie, al ging de dag ging nog harder voorbij dan de gemiddelde feestganger. Nu maar weer aftellen tot het weer weekend is en volgend jaar ben ik er zeker weer bij!

Toch liever zien hoe het er aan toe ging, dan het lezen? Bekijk hier het Snapchat filmpje:

Gemaakt door onze reporter Bryan Burggraaf.

 

 

Comments are closed.