oud

Het geheim om oud te worden: drink whiskey

Op haar 110de verjaardag besloot de Britse Grace Jones haar geheim prijs te geven waarmee ze oud is geworden. Whiskey is volgens haar het wondermiddel. 

Grace staat op nummer 10 van de lijst met oudste inwoners van het Verenigd Koninkrijk. Volgens haar is whiskey erg goed voor je gezondheid. „Toen ik 50 werd ben ik begonnen met elke avond een glas whiskey te drinken. Ik ben na 60 jaar niet van plan om daarmee te stoppen.” 

GOED VOOR HART

Nu zou je niet verwachten dat alcohol goed is voor de gezondheid, maar Grace drinkt met mate. Iedere avond één glas whiskey met daarnaast een glaasje water. Haar dokter heeft niets op deze traditie aan te merken, hij moedigt het zelfs aan. Grace: „Mijn dokter zei: ‘ga door met de whiskey Grace, dat is goed voor je hart.'” 

Haar vrienden noemen haar ‘Amazing Grace’ omdat ze al die jaren in uitstekende gezondheid verkeert. Ook haar enige dochter Deirdre McCarthy (78) is trots op haar moeder: „Ze is buitengewoon. Ze is glamoureus, prachtig en slim. Ze ook bovendien nog helemaal bij de tijd.”

KAART VAN DE KONINGIN

Zelf voelt Grace zich ook nog fit. „Ik voel me hetzelfde als toen ik 60 was.” In de 110 jaar dat ze leeft heeft ze heel wat meegemaakt. Zo heeft ze twee wereldoorlogen overleefd. Ook heeft ze 27 premiers meegemaakt en kreeg vele kaarten van de koningin. „Ik heb nu 7 kaarten van de koningen. Dit jaar was dat een hele mooie.” 

Haar 110de verjaardag werd uitgebreid gevierd op een groot landgoed. Een voormalige fabriekseigenaar van modeartikelen organiseerde het feest. Alle gasten konden genieten van een uitgebreide lunch met, hoe kan het ook anders, een glas whiskey. 

Bron:  Metro UK.

Comments are closed.