aanbevelingssysteem

Het nieuwe aanbevelingssysteem

Vorige week hebben we jullie gevraagd om mee te werken aan een kort onderzoek naar ons nieuwe aanbevelingssysteem voor Festivals, en dat hebben jullie massaal gedaan! Prachtig om te zien ook hoe positief jullie nu al over de app zijn, en hoeveel leuke reacties we hebben gehad. De 1.000 Appic punten die verdiend konden worden met het invullen van de vragenlijst staan inmiddels bij iedereen op zijn of haar account. En nu zijn ook de uitslagen binnen en verwerkt.

 

Verschillende aanbevelingssystemen

Wat jullie niet wisten is dat we 3 verschillende aanbevelingssystemen en een lijst met willekeurig gekozen evenementen hebben getest. Na het vergelijken van de uitslagen zien we dat er één variant is waarover jullie duidelijk het meest tevreden zijn. Dit is dan ook het systeem waarmee we verder zullen gaan.

Hoewel jullie duidelijk het meest tevreden waren over de aanbevelingen van dit systeem zit er ook een nadeel aan. Het aantal nieuwe en “verrassende” evenementen ligt een stuk lager, dus dat is nog een aandachtspunt.

 

Hoe nu verder

We hebben het nieuwe aanbevelingssysteem gelijk vandaag maar geïmplementeerd, naast alle andere evenementen die al in je lijst stonden staan nu dus ook de aanbevelingen er tussen. In de komende dagen en weken, en met de komende updates gaan we die andere evenementen eruit halen. Ook gaan we de muziekstijlen heel duidelijk toevoegen aan alle festivals en evenementen in je Highlighted lijst, zodat je nog sneller ziet of iets bij jou past of niet. Daarnaast zullen we natuurlijk blijven onderzoeken hoe we de lijst nog beter kunnen maken. Zo zullen we kijken of we iets van de “verrassende” evenementen uit de andere aanbevelingssystemen kunnen integreren in dit systeem.

 

Oude vertrouwde onderdelen

Nee, ben maar niet bang. Wij zullen niet alles vervangen! Jouw lijst zal nog altijd de evenementen en festivals laten zien waar jij aanwezig bent, of waarin jij geïnteresseerd bent. Ook de evenementen met een win-game blijven erin staan zodat jij nog altijd gemakkelijk tickets kan winnen.

Comments are closed.