Martin Garrix

Martin Garrix kan écht overal slapen

Martijn Garritsen, beter bekend onder zijn artiestennaam Martin Garrix, werd onlangs uitgeroepen tot de beste DJ ter wereld. Martijn is niet alleen geliefd bij fans, maar ook bij zijn wereldberoemde collega’s. De twintigjarige heeft een indrukwekkende hoeveelheid muziek op zijn naam staan, maar zijn tourschema – allemaal live te volgen via Snapchat – is misschien wel nog bizarder. Toch lijkt Martijn altijd te barsten van energie, hoe doet hij dat toch? Ik mocht hem een paar vragen stellen. 

Ik volg je nu sinds maart op Snapchat en de vraag die ik mezelf meerdere keren gesteld heb is… slaapt die jongen ooit? Is ‘ie ooit een moment alleen? En zo ja, wanneer en waar dan? 
“Het handige aan zoveel reizen is dat ik inmiddels echt overal kan slapen, en ook op elk tijdstip. Als ik op tour ben trek ik me soms even terug op mijn hotelkamer, als ik een moment van rust nodig heb. Maar ook tijdens alle vluchten die ik maak is er genoeg tijd om te rusten en het even rustig aan te doen.”

Een show – zeker een show als tijdens ADE waarbij je urenlang op het podium staat – lijkt me een work-out op zichzelf, maar doe je hiernaast nog andere dingen om fit te blijven? Om überhaupt fit op dat podium te kunnen staan? 
“Ik ben de laatste tijd wel meer bezig met mijn gezondheid. Ik ben weer begonnen met sporten en probeer gezond te eten. Het is wel belangrijk dat je fit bent anders zou ik mijn shows fysiek niet kunnen volhouden.”

Ik weet dat je van pizza houdt, maar let je op je voeding om fit te blijven? Eet je ook weleens iets anders dan pizza? 
“Haha ja ik ben dol op pizza! Maar ik eet zeker ook andere dingen. Ik eet ook vaak avocado op toast.”

Wat is nu eigenlijk je favoriete pizza? 
“Aaah moeilijke vraag, er zijn zoveel lekkere pizza’s!! Maar als ik moet kiezen ga ik voor een klassieker; Pizza Margaritha.”

Bij shows is het natuurlijk een groot feest, hoe zorg je ervoor dat je toch scherp blijft en de volgende dag weer door kunt gaan? Heb je bepaalde regels voor jezelf wat betreft alcohol? 
“Zoals ik al zei is het belangrijk dat ik fit blijf, vooral als ik op tour ben. Ik probeer er wel op te letten dat ik niet te veel drink, al helemaal als ik de volgende dag belangrijke dingen op de planning heb staan.”

Als je sport, luister je tijdens het sporten muziek en zo ja waarnaar luister je? 
“Het verschilt, maar meestal gewoon een playlist op met uptempo muziek, dat motiveert altijd wel.”

In januari beklom je de Kilimanjaro heb je je daar nog specifiek op voorbereid? Hoe zwaar was het? 
“Het was een heel spontaan idee wat opkwam tijdens een diner met vrienden, vanwege tijdgebrek was de voorbereiding niet optimaal… Laten we het zo zeggen ik had me beter kunnen voorbereiden. De klim was veel zwaarder dan ik had verwacht. We hebben er zeven dagen voor uitgetrokken om de top te bereiken en twee dagen om weer af te dalen. Na een paar dagen werd de lucht steeds ijler, daar krijg je echt ontzettende koppijn van. Maar het mentale gedeelte is net zo zwaar als het fysieke. Je bent alleen met je gedachten en leert jezelf er zeker beter door kennen. Het is een van de meest bijzondere dingen die ik heb meegemaakt.”

Tijdens ADE bracht je in een week tijd zeven nummers uit en draaide je twee keer je eigen show? Wat kunnen we de komende maanden van Martin Garrix verwachten? 
“Die zeven nummers waren nog maar het topje van de ijsberg. Ik heb heel veel nieuwe muziek liggen en ik kan niet wachten om het te laten horen.”

Bron : Metronieuws 

Comments are closed.