martingarrix

Martin Garrix verkozen tot populairste dj van de wereld

Martin Garrix is volgens DJ Mag Top 100 de populairste dj van de wereld. De 20-jarige Nederlander is de jongste dj ooit die de prijs krijgt.

 

Dat is woensdagavond bekendgemaakt tijdens de opening van Amsterdam Dance Event. De dj kreeg de prijs uit handen van Tiësto, die de prijs drie keer won.

Op nummer twee staat het Belgische duo Dimitri Vegas & Like Mike, dat vorig jaar de lijst nog aanvoerde.

De derde plaats is voor de Nederlander Hardwell, die in 2013 en 2014 nog bovenaan stond. De Brabantse dj liet eerder al weten te hopen dat zijn Nederlandse collega Martin Garrix de lijst dit jaar zou aanvoeren.

Armin van Buuren staat voor het vijftiende jaar op rij in de top 5 van de lijst en bezet de vierde plek dit jaar.

 

Gestoord

“Het is bizar”, zegt Garrix in een eerste reactie. “Ik vind het heel erg gestoord. Ik sta bovenaan een lijst met mijn grootste idolen”, aldus de dj, die eigenlijk Martijn Garritsen heet. “Ik ben begonnen met muziek maken en draaien vanwege Tiësto. Dus het feit dat ik boven hem sta, zal nooit kloppen in mijn hoofd.”

Garritsen vindt het vooral bijzonder omdat hij naar eigen zeggen nooit campagne heeft gevoerd. “Ik ben super dankbaar voor de support en alle stemmen van de fans en ik kan niet wachten tot ik kan laten zien wat ik voor komend jaar in petto heb.”

 

Animals

Garritsen scoorde hits als In the name of love en Don’t look down. De Noord-Hollander begon op zijn 15e met het produceren van muziek. Een jaar later tekende hij bij platenlabel Spinnin’ Records. Hij scoorde in 2013 zijn eerste grote hit met het nummer Animals.

DJ Mag Top 100 wordt sinds 1997 samengesteld door stemmen van het publiek.

Comments are closed.