hipsterx

Partyreport: H!PSTER X SUPAH! DUPAH!

Afgelopen zaterdag mocht ik weer even de wei in. Voor dit feest lagen de kaarten al even klaar, dus had ik heel wat nachten om af te tellen. Als inwoner van de provincie Utrecht voelde dit toch wel een beetje als een thuiswedstrijd. Ondanks dat ik uit de buurt kom ben ik zelf nog nooit bij Central Studios geweest. Dit was ook te merken toen wij de taxi uitstapten en eigenlijk een beetje verdwaald waren. Uiteraard volg je dan, als een kip zonder kop, de grote menigte.

Toen we eindelijk voor de entree stonden, waren er twee verschillende rijen. Uiteraard kies je dan voor de langste rij. Maar we werden al snel raar aangekeken, misschien had dit te maken omdat wij allemaal geen hip Kenzo shirt hebben of omdat we gewoon in de verkeerde rij stonden. Het bleek dus dat die lange rij voor de highkey mensen was, oftewel de VIP mensen. Tsja, dus met ons goede gedrag gingen we in de rij staan van het normale volk. Hier kon je gelijk doorlopen, aangezien er niemand in de rij stond. Het was in het begin van de avond ook drukker bij de VIP dan voor bij de DJ booth. Ergens wil ik mijn lichte frustratie kwijt omtrent de highkey mensen van de VIP. Waarom zou je als “diep van binnen armzalig persoon, met koele schoenen” zoveel betalen voor een tafel met een vet kleine Grey Goose fles om vervolgens er 5 foto’s van te maken voor je Instagram account? Tot zover mijn geklaag over deze feestgangers.

De belangrijkste reden dat mijn groep besloot om naar H!PSTER X SUPAH! DUPAH! Te gaan is door de artiesten die even snel wat geld kwamen halen. Zo waren Dyna, ChildsPlay, Lady Bee, GirlsLoveDJ, Jonna Fraser, Afro Bros en vele andere van de partij. Op de muziek was weinig aan te merken, er werd namelijk uitstekend geperformed. Een aparte naam tussen deze mensen is de Darkraver. De meeste mensen zullen deze artiest wel kennen, maar zullen wel hun vraagtekens hebben in dit rijtje. Ik had gehoord dat Darkraver elected muziekjes ging draaien. Hier was ik op zich wel benieuwd naar, aangezien zijn hardere deuntjes mij altijd wel naar een licht euforische staat brengen. Als ik eerlijk ben was het begin van zijn set een beetje mwah, toch gaf hij met de minuut die verder tikte steeds meer gas aan zijn nummers. Uiteindelijk was het een normale Darkraver set zoals ik van hem gewend ben. Deze held heeft zijn werk weer goed gedaan.

Een andere artiest die opviel die avond was Jonna Fraser, persoonlijk wel één van mijn favoriete artiesten in zijn scene. Waar veel mensen eigenlijk heel slecht klinken live door een microfoon, klonk hij best nog wel helder. Dit kan ook komen omdat het aan het eind van de avond was en ik zelf juist niet meer helder was. Volgens mij kent iedereen zijn nummers, want er werd uit volle borst meegezongen, alsof het volkslied gezongen werd bij een wedstrijd van het Nederlands elftal.

14907080_541078402752225_1062686132158531523_n

Johnna Fraser op het podium bij H!PSTER X SUPAH! DUPAH! 

De voorzieningen waren ook goed geregeld, zo was er een photobooth om herinnering te maken van hoe erg je de dag ervoor naar de ratten was. Ook was er natuurlijk een lachgas kraam, maar vooral de wc’s waren goed te bereiken. Min puntje was wel dat je alleen buiten mocht roken en dat het daar in deze tijd van het jaar best wel koud kan zijn zonder jas.

Maar een feest gaat vooral om de goede sfeer die er hangt en die maak je uiteraard samen met de personen naast je. Het publiek was erg divers, maar wel allemaal rond de 20. Afro Bros draaide ook hun nummer 18 plus en toen waren er veel kleine mini mensjes die zo hard meezongen, dat ik toch begon te twijfelen of ze wel 18 plus waren. Maar dat maakt in principe niet zoveel uit, zolang ze maar gezellig zijn. Mocht je niet geweest zijn, dan is het zeker wel een aanrader om de volgende editie te gaan!

Comments are closed.