ade-tickets

Ruim 675.000 Euro aan tweedehands tickets Amsterdam Dance Event.

In navolging van eerdere berichten over het Amsterdam Dance Event een kijkje naar de tweedehands aangeboden tickets. De Dance Monitor 2016bevat veel data over het ADE. Waaronder ook het aantal tickets dat tweedehands aangeboden wordt. Bij de start van deze week worden voor 120 evenementen tickets gezocht en voor 77 evenementen tickets aangeboden. Wat zijn de Top 10 aangeboden evenementen? Hoeveel tickets worden in totaal aangeboden? Onderstaand overzicht geeft inzicht.

Aangeboden tickets 

Aan het begin van de week worden ruim 22 duizend tickets voor de 135 evenementen uit de monitor gezocht. De Top 10 meest gezochte evenementen vertegenwoordigd ruim 42 procent. Op hetzelfde moment zijn al ruim 12 duizend tickets verkocht. Voor de Top 10 meest aangeboden evenementen zoekt ruim een derde van de feestgangers nog een ticket.

Omzet

Evenementen van Awakenings, Amsterdam Music Festival en Loveland behoren tot nu toe tot de meest verkochte evenementen. De originele waarde van de aangeboden tickets van het Amsterdam Dance Event is ongeveer 565 duizend Euro. De aangeboden waarde wordt nu geschat op ruim 675 duizend Euro. De geschatte omzet van de reeds verkochte tickets is ruim 380 duizend Euro.

TicketSwap vraagt vijf procent van de opbrengst. Tickets mogen voor maximaal 120 procent van de verkoopwaarde worden verkocht. Met de aangeboden tickets is een servicefee van bijna 34 duizend Euro gemoeid. Met de verkochte tickets naar schatting zo’n 19 duizend Euro.

Verandering

Verkoop van tweedehands tickets – ook wel secondary ticketing genoemd – is voor veel evenementenorganisatoren jarenlang een doorn in het oog. Toch lijkt een kentering op handen. De organisatie van Awakenings sloot niet lang geleden een samenwerking met Ticketswap. Zo ook aanbieder Paylogic. Nauwere samenwerking tussen reguliere aanbieders van tickets, organisaties en aanbieders van tweedehands tickets lijkt hiermee zijn weg te vinden. Een interessante verandering.

Ticketswap dat in 2013 het licht zag heeft in het begin van het jaar 700.000 geregistreerde gebruikers in Nederland. Het grootste deel van de omzet wordt daar geboekt. Inmiddels is de dienst ook actief in België, Frankrijk en Duitsland.

Bron: https://denisdoeland.com

Comments are closed.