samen

Samen is alles beter!

Singer-songwriters die zich laten remixen, DJ’s en popsterren en rappers met nog meer rappers. Het is samenwerking galore op dit moment in muziekland.

Samenwerking galore

Wanneer we naar de 3FM Mega Top 50 van deze week kijken, zien we bijna alleen maar dubbele namen staan. DJ Snake en Justin Bieber, The Chainsmokers en Halsey, Sia en Kendrick Lamar en ga zo maar door. Bijna vijftig procent van songs uit de hitlijst van dit moment zijn samenwerkingen. Wow, da’s behoorlijk veel!

Die samenwerkingen gaan van artiesten die de handen ineen sluiten om een track neer te zetten die ze alleen niet hadden kunnen maken tot singer-songwriters waarvan oude en bestaande liedjes opeens in de mix worden gegooid en waar een dikke hit uitkomt. 

The Chainsmokers namen met zangeres Halsey het nummer ‘Closer’ op

DJ Snake strikte Justin Bieber voor de track ‘Let Me Love You’

Waarom werkt het?

Waarom samenwerkingen zo lekker werken? Nou, dat zullen we je vertellen. Ten eerste krijg je twee artiesten voor de prijs van één. Een paar weken geleden maakte Kanye West bekend dat hij en Drake samen met een album bezig zijn. De twee grootste rappers van dit moment samen op een album? Ja hoor, kom maar op!

Maar ook artiesten die je al door en door kent, worden opeens gedwongen om iets heel anders te doen in een collaboration. Dan krijg je een verrassende maar heerlijke samenwerking als ‘In The Name Of Love’ van Martin Garrix en Bebe Rexha. Bebe kende je misschien nog niet zo goed en de song heeft een compleet ander geluid dan wat we van Martin Garrix gewend zijn. Win-win situatie? Dacht het wel!

Martin Garrix en Bebe Rexha met ‘In The Name Of Love’

De ‘remix’

Maar soms kende je een liedje misschien al, maar was je er niet meteen compleet van onder de indruk. Laat er even lekker een deephouse-DJ overheen gaan en hoppa, een hit! Zangeres Imany bracht begin dit jaar de plaat The Wrong Kind of War uit met daarop het nummer ‘Don’t Be So Shy’. Super mooi, maar nooit een échte hit geworden. Totdat DJ’s Filatov en Karas er een remix van maakten en nu staat ze al weken hoog in de hitlijsten. 

‘Don’t Be So Shy’ – Filatov en Karas Remix

De Mark McCabe Remix van het nummer ‘Nervous’ van Gavin James is een enorme hit op 3FM

Zoals ze in High School Musical zouden zingen: “We’re all in this together” En zo is het maar net. Lekker samen blijven werken! Een beetje respect en liefde binnen de muziekindustrie is nooit verkeerd. Het zijn fijne tijden!

Bron: 3FM

Comments are closed.