Terugkoop ID&T

Stutterheim koopt ID&T mogelijk terug

Het van oorsprong Nederlandse ID&T, dat grote dancefeesten als Sensation, Thunderdome en Mysteryland organiseerde, wordt mogelijk teruggekocht. uit de failliete boedel van het Amerikaanse SFX Entertainment.

Dat zegt Duncan Stutterheim, de oprichter van ID&T in gesprek met de Amsterdamse televisiezender AT5.

Stutterheim en zijn zakenpartners verkochten in 2013 ID&T aan SFX voor honderd miljoen dollar. Stutterheim bleef aanvankelijk werken bij ID&T, maar begin dit jaar stapte hij op bij SFX uit onvrede vanwege de koers die het bedrijf voer. SFX draait slecht en vroeg eerder dit jaar uitstel van betaling aan. Inmiddels is SFX in gesprek met schuldeisers.

Geen leiding meer geven

Stutterheim geeft aan dat sommige werknemers van ID&T kijken of ze ID&T kunnen terugkopen. Hij zelf wil niet meer actief leiding geven, hoogstens wil hij er geld in steken, maar dat hangt af van de voorwaarden en de mensen die meedoen.

Volgens Quote is er al een bedrijf opgericht in verband met een overname. Het bedrijf zou de naam One of Us Holding II bv hebben. De naam One of Us zou stammen uit de tijd dat ID&T nog grotendeels van Stutterheim en zijn zakenpartners was.

 

Dit nieuwe bedrijf zou niet alleen uit zijn op ID&T, maar ook op Awakenings en een aantal hardstyle-feesten en -festivals.

ADAM Toren

Stutterheim stak een deel van het geld dat hij opstreek met de verkoop van ID&T aan SFX in het verbouwen van de voormalige Shell-toren in Amsterdam tot een nieuwe hotspot: de A’DAM Toren.

 

Bron: RTL-Z

Comments are closed.