Meet-up functie

Terug van weggeweest – anoniem meet-up verzoeken sturen!

Begin februari kondigden we aan dat we wat zouden experimenteren met de meet-up functie.  Nu hebben wij twee maanden de tijd gehad om jullie feedback te verwerken, en de data te bekijken. Benieuwd naar onze bevindingen, lees dan snel verder…

Allereerst willen we jullie even laten weten hoe druk Cupido het wel niet heeft gehad vorig jaar zomer. In het festivalseizoen van mei tot september zijn jullie massaal jullie festivalpartners gaan zoeken. Als hoogtepunt maar liefst bijna een half miljoen verzoeken in juni! Maar goed. Jullie willen natuurlijk weten hoeveel van deze verzoeken worden beantwoord, daar draait het om toch?

 

Tinder Match-Rate

Wij moeten de match-rate eerst even in perspectief brengen. Een tijdje terug heeft Tinder enkele statistieken vrij gegeven. Van de maar liefst 1.6 biljoen swipes per dag worden er slechts 26 miljoen een match. Een snelle berekening blijkt dat gemiddeld 1.625% van iedere swipe een match wordt. Je moet dan gemiddeld 60(!) mannen of vrouwen naar rechts swipen om één match te krijgen. Al moeten de mannen wel iets meer moeite doen. Uit de data blijkt namelijk dat mannen gemiddeld op 46% van de profielen naar rechts swipen (wanhopig?) terwijl vrouwen dat maar bij 15% van de profielen doen (kieskeurig?).

tinder

 

Appic Match-Rate

Gelukkig zijn onze statistieken jullie wat beter gezind. In de eerste maanden na de lancering van de meet-up waren jullie nog huiverig. Een match-rate van 2 tot 3 procent was normaal. Tijdens de zomermaanden, ook met de enorme hoeveelheid verzoeken steeg de match-rate naar 3 tot 5 procent. Op het hoogtepunt kregen jullie dus gemiddeld één match per 20 verzoeken. Na de zomer bleef de match-rate rond de 4% schommelen. Ook het enorm verschillende swipe gedrag tussen mannen en vrouwen is bij ons niet zo extreem als bij Tinder. Mannen sturen gemiddeld iets meer meet-up verzoeken dan vrouwen. Wel zijn er meer vrouwen dan mannen die gebruik maken van de meet-up functie.

Sinds de lancering van de vernieuwde versie begin februari hebben wij echter gemerkt dat jullie, man of vrouw, veel minder verzoeken verstuurde dan de voorgaande maanden (logisch natuurlijk, het is veel spannender en persoonlijker!). Omdat de match-rate nagenoeg gelijk bleef ging het aantal matches omlaag. Wij hebben de verandering ingebracht in de hoop dat jullie natuurlijk met meer succes jullie festivalpartners zouden vinden. Uiteindelijk waren er in Februari en Maart minder matches dan in de maanden daarvoor, en daar is het uiteindelijk toch om te doen.

 

Hoe nu verder

Wij luisteren altijd aandachtig naar jullie, onze gebruikers. Dus ook in dit geval. Zowel de data als jullie persoonlijke mening hebben ons doen realiseren dat de wijziging in februari geen verbetering hebben gebracht voor de meet-up functie. Hierom hebben wij besloten om terug te gaan naar het oude vertrouwde systeem. Zo kunnen jullie vanaf vandaag weer volop anoniem match verzoeken versturen! Wel hebben we een kleine verbetering doorgevoerd, zodat je vanaf nu makkelijker je matches kunt vinden zodra je een anoniem bericht hebt ontvangen. Iedere bezoekerslijst laat standaard bovenaan je vrienden en bestaande matches zien, maar vanaf nu zullen vervolgens alle mensen die het laatst actief waren getoond worden. Zo hoef je dus niet de hele lijst af te scrollen, maar zal jouw toekomstige match meestal ergens bovenaan in de bezoekerslijst terug te vinden zijn.

Heb jij nog andere verbeter verzoeken laat dan hieronder jouw feedback achter.

One response to “Terug van weggeweest – anoniem meet-up verzoeken sturen!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.