ade

Tips om goedkoop naar ADE te gaan!

Hoera! Nog een paar dagen en dan barst het Amsterdam Dance Event weer los. Het volledige programma is bekend en het is weer een overweldigend aanbod. Soms weet ik niet waar ik het zoeken moet. Een instant gevoel van FOMO overvalt me en deze week probeerde ik verwoed mijn ADE schema te organiseren. Heb jij nog geen idee waar je naar toe moet en wil je ook een beetje op je centen letten? Lees dan nu mijn onderstaande tips:

ADE is inmiddels uitgegroeid tot het belangrijkste dance evenement in de wereld. Veel events hebben commercialiteit voorop staan inclusief dure entreekaarten en weinig sfeer. Lucien Foort wil tegen deze hype ingaan en organiseert op vrijdag 21 oktober een gratis evenement op één van de intiemste plekken in Amsterdam met een heerlijke line-up. Tussen 20.00 – 06.00 kun je losgaan in club VLLA op de beats van Lucien en zijn vrienden. Lucien heeft natuurlijk geen introductie meer nodig. Zijn muziek heeft de weggevonden naar dancegrootheden als Carl Cox en John Digweed. Ook heeft hij platen uitgebracht op internationale labels zoals Bedrock en Sony BMG. Met Stefano Noferini als een van de stuwende krachten achter de Italiaanse tech house heeft Lucien voor dit event een grote headliner binnengehaald. Als labelbaas van Deeperfect heeft Stefano Noferini artiesten als Leon, Neverdogs, Natch & Dothen en Leonardo Gonnelli uitgenodigd om deze ervaring met hem te delen. Zorg dat je er vroeg bij bent op 21 oktober, want club VLLA is met 300 man snel gevuld.

Vrijdag 21 oktober van 20:00 tot 06:00 in club VLLA

Dit jaar wil ik ook naar een paar kleinschalige feestjes, waaronder het zweterige keldertje van Mary Go Wild. Ik heb al veel goede verhalen gehoord en dit jaar wil ik er echt heen! De line-up is geheim. Pas een uur vooraf wordt bekend gemaakt wie er komt draaien.

Donderdag 20 oktober t/m zaterdag 22 oktober van 14:00 tot 20:00 aan de Zeedijk 44

  • Maceo Plex

Helaas had ik net mijn Thuishaven kaartje gekocht toen ik hoorde dat de grote Maceo Plex gratis een set zal geven in de fietspassage van het Rijksmuseum. De set zal maar liefst vier uur duren in samenwerking met Audio Obscura. Over Maceo’s skills is geen twijfel mogelijk. Wat kan die man niet? Voor helemaal niks kun je erbij zijn. Wel even inschrijven via de Facebookpagina van Audio Obscura

Vrijdag 21 oktober van 19:00 tot 23:00 in fietserspassage Rijksmuseum

Dit feestje is natuurlijk weer van een veel grotere orde, maar deze line-up kan ik echt NIET overslaan. Het duo Carmine Conte en Mateo Milleri, beter bekend als Tale of Us, zijn afgelopen zomer een nieuwe residency gestart in Space, Ibiza. Voor ADE werkt Afterlife samen met Loveland en het belooft een te gek feestje te worden. Bijna al mijn favoriete DJs hebben zich aan Afterlife gebonden zoals Mind Against, Dixon, Ame en de geweldige Mathew Jonson.

Donderdag 20 oktober van 22:00 – 06:00 uur, Mediahaven, Moermanskade 107

Als je op zondagochtend nog energie hebt, ga dan naar Elrow. Vorig jaar was ik ook op dit feestje en het was mijn eerst ervaring met dit Spaanse feestgeweld. De energie en het entertainmentniveau zijn zo hoog, dat alle vermoeidheid onmiddellijk verdwijnt. Elrow is een ervaring waar muziek, kleur, en blijdschap nauw met elkaar verbonden zijn. Stilstaan is onmogelijk, want je wordt direct meegezogen door de feestende massa. Online zijn er helaas geen tickets meer te koop, maar aan de deur (wel vanaf 09.00 uur!) zijn er een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Zondag 23 oktober van 09:00 – 23:00 uur, WesterUnie, Klönneplein 4-6

 

Door: Suzanne van Kooij

Suzanne

Suzanne is een house & techno music head in hart en nieren en staat in haar vrije tijd graag op een feestje of festival. Naast haar baan als universitair docent, maakt ze het liefst online content. Dit doet zij op haar persoonlijke up-to-date verzamelplek Crush  (www.crushtheblog.com).

Comments are closed.