robert miles

Trance-legende Robert Miles onverwacht overleden aan kanker

House-producer en dj Robert Miles is op 47-jarige leeftijd overleden aan kanker. Het bekendste nummer van Miles in Nederland was Children. In 1996 stond dat nummer veertien weken in de Top 40, met de derde plaats als hoogste notering.

 

 

 robert

In vrede heengegaan

“Robert is vredig heengegaan na een moedige strijd tegen kanker in de afgelopen negen maanden. Tijdens zijn ziekte was hij sterk, vastberaden en ongelooflijk dapper en deed hij er alles aan om deze afschuwelijke ziekte te overwinnen”, zo staat in een verklaring. “Robert was meer dan alleen artiest, hij was een pionier, een kunstenaar, een inspiratie, een zoon, een vader, onze vriend.” meldt Open Lab, het onlineradiostation van de Zwitsers-Italiaanse muziekproducent.

 

Een groot voorbeeld voor Armin van Buuren

“Ik ben echt in shock. Hij is naar mijn weten de eerste trance-artiest, als je hem zo mag noemen, die overlijdt en dan op zo jonge leeftijd. Ik vind het echt een schok. De muziek van Miles heeft veel voor de dj betekend. Niet alleen zijn bekendste hit Children, maar ook andere platen. ,,Ik heb zijn platen ook veel gedraaid in mijn sets. Het is echt onwijs tragisch.” aldus Armin van Buuren.  

“Ik heb hem helaas nooit ontmoet, maar wel zijn sets gehoord en zijn muziek gekocht”, vervolgt Armin. ,,Zijn muziek was een voorbeeld voor mij. Het is echt een treurige dag wat dat betreft.”

 
armin-van-buuren-1368382043-view-4
 
 
 
 
Bronnen:
Nu.nl
Ad.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published.