muntjes

Wat gebeurt er met oude festivalmuntjes?

Festivalmuntjes recyclen

Vrijwel alle festivalmuntjes die zijn ingekocht (via een bedrijf als Dutchband) komen na uitgaven weer terug bij de organisatie. Het volgende festival worden echter nooit dezelfde muntjes gebruikt. Het is dus logisch dat er een gigantische hoeveelheid plastic festivalmuntjes overblijft zonder doel. Samen met Better Future Factory heeft Dutchband een concept ontwikkeld om deze overblijfselen nieuw leven te geven.

Better Future Factory zorgt er namelijk voor dat de muntjes opnieuw gebruikt kunnen worden door middel van recycling. Dit kan op verschillende manieren. Zo worden de muntjes enerzijds volledig versmolten tot plastic wat gebruikt kan worden voor verschillende doeleinden, maar de tweede methode is er een die ons veel meer aanspreekt.

De festivalmuntjes kunnen namelijk ook gebruikt worden in de oude vorm. Zo worden deze bijvoorbeeld gebruikt om festivalmeubilair te bedekken met het oude betaalmiddel. De onderstaande video schetst hoe dit in zijn werk gaat, maar dan met de klassieke flippo’s. Het principe is ieder geval hetzelfde.

Bron: Partyscene

Comments are closed.