Alcoholvrij uitgaan nieuwe trend

Alcoholvrij uitgaan nieuwe trend?!

Tournée Minérale, ook wel de alcoholvrije februarimaand genoemd, start vandaag! Maar Tobias Teeuws van het Leffe Café heeft ervoor gezorgd dat dit helemaal geen straf hoeft te zijn.

 

Tobias werd enkele maanden geleden in New York nog laureaat van een Bartenderwedstrijd. Op vraag van (alcoholvrije) vriend-gemeenteraadslid Gertjan Blomme (CD&V+) maakte hij nu een typisch Eeklose alcoholvrije mocktail.

“Ik wilde iets maken dat mijn verbondenheid met Eeklo onderstreepte”, zegt Tobias, die al vier andere alcoholvrije cocktails op de Leffe-kaart staan heeft. “Ik dacht aan een cuberdonmocktail en combineerde vers frambozensap, limoensap, cuberdonsiroop van Geldhof natuurlijk en eiwit en dat resulteerde in de Cuberdon Sour, die in een ijsgekoeld champagneglas wordt geserveerd.”

Lichtroze kraagje

Het vleugje limoensap zorgt ervoor dat de zoete cuberdonsmaak een pittig opstootje krijgt, het eiwit zorgt voor een smakelijk lichtroze kraagje waarop cuberdoncrumble wordt gestrooid.

“Deelnemers aan Tournée Minérale hoeven bij ons dus niet langer cola, spuitwater of koffie te drinken, maar ze kunnen ook een lekkere mocktail bestellen”, zegt Tobias, die op de première van zijn drankje ook burgemeester Koen Loete (CD&V+) uitnodigde. Die stapt ook mee in het Tournée Minérale-verhaal, samen met veertig andere medewerkers van het stadsbestuur en het OCMW. “Ik ben blij dat zovelen een inspanning willen leveren”, zegt de burgemeester die meteen de nieuwe mocktail testte en goed bevond. Een Cuberdon Sour kost 9 euro.

BRON: Nieuwsblad België 

Comments are closed.