qa-basjackers-wp-1

Appic & Partyflock’s Q&A met Bassjackers

Nu het festivalseizoen is gecanceld is er tijd voor andere dingen dan showtjes en touren. Marlon en Ralph van Bassjackers  zijn hard aan het werk om nieuwe platen te produceren. Check hoe ze de dagen overleven in deze Q&A met Appic & Partyflock: 

Waar werken jullie momenteel aan? 

We hebben net een nieuwe track gereleased ‘Want You (So Bad) ’ op Spinnin’ Records. Er ligt heel veel muziek klaar voor de komende maanden. Verder omdat er momenteel geen shows zijn doen we veel livesets online.

Hebben jullie een livestream waar alle fans jullie kunnen volgen? 

We doen om de week een DJ-set op ons eigen YouTube kanaal plus we streamen regelmatig op ons Twitch kanaal waar we bijvoorbeeld demo luistersessies doen.

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met muziek? 

Muziek zat er van jongs af aan al in, veel bezoekjes aan de CD-winkel om alle nieuwe muziek te kunnen luisteren en al het geld van de bijbaantjes ging op aan CD’s. Toen Ralph (de producer) hoorde dat hij met zijn computer muziek kon maken was hij meteen geïnteresseerd en dook er vol in. De passie voor DJ-en is ontstaan tijdens het zelf bezoeken van veel feesten en clubs. Het leek me (Marlon, de DJ) zo tof om daar zelf te kunnen staan en de sfeer te bepalen door de muziek die je draait. Uiteindelijk een setje aangeschaft en maar wat gaan oefenen. Deze hobby liep al vrij snel uit de hand.

Hoe zouden jullie jezelf omschrijven? 

Je zou kunnen zeggen dat we qua persoonlijkheid best tegenpolen zijn. Ralph wat rustiger op de achtergrond, super georganiseerd. En ik houd er juist van om wat meer op de voorgrond te treden en ben wat chaotischer. Vandaar dat het ook perfect is dat we de rollen hebben verdeeld als DJ en producer.

Op welke muzikale prestatie zijn jullie het meest trots? 

Eigenlijk teveel om op te noemen, maar dat we een track hebben met Snoop Dogg is natuurlijk wel heel cool om te kunnen zeggen!

Wie is jullie grootste inspiratie? 

We zijn in onze loopbaan in het begin vooral geïnspireerd door collega’s als Afrojack en Sidney Samson, nu halen we de inspiratie ook veel uit wat oudere muziek. We hebben onlangs nog een knallende danceversie gedaan van ‘Happy Together van The Turtles.

Welke track/mixtape maken jullie instant blij in deze ongewone tijd? 

Ik zet onze Spotify ‘ENERGY’ playlist  elke dag op. Niks wat meer energie geeft dan wat lekkere EDM-knallers. Lekker hard ook, dan kunnen de buren ook meegenieten.

Welke tip willen jullie meegeven aan nieuwe artiesten? 

Doe wat je leuk vindt en word er heel erg goed in. Oftewel veel tijd erin steken, luister goed naar andere artiesten, kijk tutorials, bijvoorbeeld die van ons: ‘Signed by Bassjackers’ op ons YouTube kanaal. En heb geduld, geef niet zomaar op want het komt niet in een nachtje aanwaaien.

Wat doen jullie als eerste als alle maatregelen worden ingetrokken?

Zo snel mogelijk ergens een stage op en een feestje bouwen met iedereen!

Heb je een positieve thuis-zit foto die je wilt delen met je fans? 

bassjackers-4-1

 

Thanks Bassjackers!

Comments are closed.