whatsapp-image-2020-07-17-at-10-12-04

Appic & Partyflock’s Q&A met Ferry Corsten

Ferry Corsten staat in de top van de beste DJ’s van de wereld. Wij vroegen hem op welke muzikale prestatie hij het trotst is en wie of wat zijn inspiratie is.

Hoe ben je in aanraking gekomen met muziek?
Sinds mijn negende ben ik altijd al met muziek bezig geweest. Ik ontdekte toen de “Soul Show met Ferry Maat” en dat heeft mijn leven uitgestippeld.

Hou zou je jezelf omschrijven?
Ik ben gemotiveerd, gepassioneerd en een betrouwbare en harde werker.  Ik behandel iedereen met respect op een manier waarop ik zelf ook behandeld zou willen worden. Ik mis misschien wat motivatie voor een sportiever leven, maar eigenlijk sport ik door mijn muziek ;-).

Op welke muzikale prestatie ben je het meest trots?

Op mijn laatste album “Blueprint” ben ik erg trots. Een muzikaal album met een gesproken verhaal en een per track bijpassend artwork is vrij uniek in de dance wereld. Laatst heb ik een uitstapje gemaakt naar een neo-klassiek /cinematic album onder mijn Ferr alias en recentelijk ook mijn eerste film score van de Ierse/Amerikaanse film “Don’t Go.”  Dit was een waanzinnige ervaring.

Wie is jouw grootste inspiratie?
Ik heb niet één inspiratie. Het kan van alles zijn: van muziek en geluid wat ik om me heen hoor tot waar ik ben tot wie ik ontmoet. Ook is nieuwe apparatuur en software altijd een grote inspiratiebron.

Welke tip wil je meegeven aan nieuwe artiesten?
Creëer je eigen pad en stijl. Kopiëren is leuk voor op de korte termijn maar op de lange termijn brengt het je niet verder.

Welke muzikale activiteit staat bovenaan je bucketlist?
Ik kan niet wachten om weer te gaan toeren na corona. Ik heb mijn nieuwe concept ‘What The F’ klaar staan om in actie te komen. Verder zou ik ook graag meer film scores willen maken.

Wanneer wist je dat je artiest wilde worden?
Ik was nooit van plan om een artiest te worden. Muziek producer ja, een toerend DJ nee… Maar goed het is zo gelopen en ik zou het niet meer willen veranderen.

Wat is je guilty pleasure?
Chocolade.

Stel je mocht op 1 feest/festival naar keuze performen waar zou je dat doen?
Ik ben een enorme wintersportliefhebber dus een festival in de sneeuw op een berg lijkt me wel wat.

Heb je een positieve thuis-zit foto die je wilt delen met je fans?
Check mijn Instagram voor meer quarantaine foto’s.

Bedankt, Ferry! We zijn benieuwd naar ‘What The F’.

Comments are closed.