julian-jordan-banner-wp-v2

Appic & Partyflock’s Q&A met Julian Jordan

Je favoriete artiesten kunnen op dit moment geen shows meer geven op je favoriete feestje. Toch zitten ze niet stil! Veel artiesten werken aan nieuwe tracks en Julian Jordan is daar geen uitzondering op. Lees hoe Julian deze tijd doorbrengt in de Q&A met Appic & Partyflock.

Waar werk je momenteel aan?

Een hoop nieuwe muziek, aangezien daar nu enorm veel tijd voor is :-). Het is een goede tijd om door oude projecten te gaan en te checken of er nog bruikbare dingen in zitten. Zo is bijvoorbeeld ook Glitch met Martin Garrix ontstaan. Het was een melodie uit 2012, haha! Naast producties ben ik ook bezig met een hoop spannende projecten en livesets, dus stil zitten doe ik zeker niet.

Heb je een livestream waar alle fans je kunnen volgen?

Ik heb veel livestreams gedaan en die werden heel goed ontvangen. Ik wil binnenkort een exclusieve Julian Jordan liveset gaan opnemen. Deze liveset is puur gefocust op nieuwe muziek en puur gemaakt voor mijn fanbase. Ik denk dat het heel cool gaat worden!

Hoe ben je in aanraking gekomen met muziek?

Ik ben als vijfjarig jongetje begonnen met drummen. Toen ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met muziek en verschillende instrumenten en genres. Ik ben toen ook veel met bands gaan optreden. Elke week moest ik bij drumles meespelen met een bestaand nummer. Eerst was dat alleen maar rockmuziek tot ik op een dag dancemuziek meenam naar drumles. Toen ik meedrumde met dancemuziek voelde ik gelijk een klik. Ik ben me toen gaan verdiepen in de dance scene en kocht mijn eerste dance CD’s. Ik heb daarna mijn eerste DJ set gekocht, maar ik werd pas echt hooked toen mijn vader mij de producer software ‘FL studio’ gaf.

Hou zou je jezelf omschrijven?

Energiek, creatief en positief. Ik denk dat het belangrijk is als DJ/producer om altijd bezig te zijn met creëren, dit doe ik eigenlijk de hele dag door. Ideeën gaan non-stop door mijn hoofd en als ik de kans krijg, pak ik gelijk mijn laptop erbij om deze ideeën uit te werken. De meest toffe tracks worden echt op de meest domme momenten bedacht, haha. Laatst werd ik midden in de nacht wakker met een melodie in m’n hoofd. Je wil dan eigenlijk niet uit bed maar de angst om het idee te verliezen is zo groot dat ik er toch uit ga om het idee uit te werken.  Mijn telefoon staat ook echt vol met geluidsopnames van deze ideetjes. Dus, terugkomend op mezelf omschrijven: Ik ben hierdoor eigenlijk ook echt een warhoofd, haha.

Op welke muzikale prestatie ben je het meest trots?

Ik ben erg trots op mijn Ultra Music Festival Mainstage set in 2016, maar ben ook erg trots op alle nummer 1 tracks die ik gemaakt heb. Qua producties ben ik altijd het meest trots op mijn meest recente productie en dat is op dit moment ‘Nobody Knows’.

Wie is jouw grootste inspiratie?

Ik heb er een hoop! Maar als ik zie hoe Tiësto nog steeds aan het genieten is van zijn vak, dan ben je voor mij echt de eindbaas. Ik raak elke keer wanneer ik hem weer ontmoet erg geïnspireerd en hoop dat ik na zoveel jaar ook nog steeds zoveel plezier beleef met ik wat ik doe!

Welke track/mixtape maakt je instant blij in deze ongewone tijd?

Ik wil niet egoïstisch klinken maar ik ben zo ontzettend trots op mijn laatste track ‘Nobody Knows’. Toen hij af was, was ik zo trots, het voelde echt als een overwinning. Als je zou weten hoe vaak ik hem zelf op zet in de auto dan schrik je, haha! Als ik me even niet goed voel dan zet ik die track op en voel ik me gelijk top haha!

Welke tip wil je meegeven aan nieuwe artiesten?
Maak je niet druk om wat andere mensen van je denken, juist door jezelf te zijn, word je enorm uniek. Uniek zijn is al een gigantische voorsprong op bijna iedereen in de scene. Wees trots op jezelf en probeer altijd het uiterste uit jezelf te halen. Probeer jezelf daarnaast echt als merk te zien en bedenk hoe jij jouw merk het best kan laten groeien. Door alles professioneel aan te pakken, loop je ook enorm voor op vele anderen!

Wat doe jij als eerst als alle maatregelen worden ingetrokken? 
Ik kan echt niet wachten om weer te draaien dus waarschijnlijk zit ik dan in het vliegtuig onderweg naar een nieuwe gig!

Thanks, Julian. We hopen dat je snel weer in dat vliegtuig zit!

Comments are closed.