Spotify

Wie is de meest invloedrijke artiest onder 25? Spotify zocht het uit!

Invloedrijkste artiesten onder de 25

Wie is de meest invloedrijke Nederlandseartiest onder de 25? Spotify zocht het uit. Is een een dance-artiest, een rapper of een singer-songwriter? 

 

De muzikale experts bij de streamingdienst keken naar het aantal streams, de creatieve ontwikkeling, originaliteit, grensoverschrijdend succes en potentie.

Veel rap en dance in de lijst

Op 1? Een rapper! de Rotterdammer Ronnie Flex bekleedt de toppositie. Vlak daaronder vinden we – daar is ‘ie weer – Martin Garrix, die afgelopen weekend nog de Popprijs 2016 binnensleepte. Op plaats drie staat de rapper Sevn Alias.

Op plek vier weer een danceheld: Oliver Heldens, gevolgd door de zangeres Rochelle en Songfestivalsucces Douwe Bob. De top 10 wordt gecompleteerd door rapper Jonna Fraser, smartlappenzanger en ‘zoon van’ André Hazes Jr., zangeres Yade Lauren en het Brabantse popduo Klyne.

Andere bekende namen in de top 25 zijn onder meer B-Brave, Sam Feldt en TV Noise. Opvallend is dat het zeer populaire Rotterdamse hiphopcollectief Broederliefde niet in de Spotifylijst staat. Ook Ronnie Flex’ wederhelft Lil’ Kleine ontbreekt.

Bron: Partyscene

Comments are closed.