Droomstof

Party Report – Droomstof

Afgelopen zaterdag was het weer tijd om de heupen los te gooien en het lichaam vol met alcohol te schenken bij Droomstof. Nu het outdoor seizoen tot zijn eind is gekomen, moeten we de gezelligheid binnen zoeken. Dit betekent dat de vroege middag feesten worden omgeruild voor de late nacht evenementen met een dak boven je hoofd. Om deze zware overgang toch wat makkelijker te maken was er gekozen voor een feest met een zacht en zweverig tintje. De reis ging daarom naar het altijd gezellige Bunnik, want hier was de 6e editie van Droomstof!

Het feest werd gehouden in Studio A12, oftewel het oude club Brothers. Voor de mensen uit de buurt van Utrecht is dit een zeer makkelijke locatie om te bereiken. Waar je met de outdoor festivals wel is last heb van file op de parkeerplaats na een lange dag feesten, kan je bij Studio A12 snel parkeren en weer wegrijden. Een ander dingetje wat uiteraard een geweldig voordeel is van dit nacht feest, is dat er geen Dixie toiletten aanwezig zijn, maar gewoon een normale wc.

Maar laat ik is beginnen bij het begin van de avond. Toen ik nog vol met zelfvertrouwen over het parkeerterrein huppelde, had ik meer het gevoel dat ik aanwezig was bij de Grand Prix van Monaco. Elke BOB die er reedt dacht volgens mij dat je net als Sevn Allias vol gas op de linkerbaan kan rijden met gedachte dat de mensen die daar lopen vanzelf wel aan de kant gaan. Hier had de organisatie wel wat extra verkeersregelaars mogen plaatsen.

Gelukkig heb ik de Max Verstappen van die avond ontweken en ben ik zonder kleerscheuren binnengekomen. Op die paar verkeersregelaars na, heeft Droomstof wel goed personeel. Zeer behulpzaam en vriendelijk. Toevallig had ik via Appic 50 euro aan munten gewonnen en die heb ik toen ook opgehaald. Uiteraard vroeg ik bij het lieve vrouwtje van de muntverkoop of ze me even wilde uitbetalen, maar ik werd door verwezen naar een beveiliger en hij haalde uiteindelijk weer iemand die de munten voor mij had.

Rond 12 uur gingen we met de groep richting de Fantasy Area, hier was het vrij rustig nog. Wat opviel is dat ze niet hebben bezuinigd op de decoratie. Droomstof heeft zeker zijn naam eer aangedaan door het dromerige thema door te zetten. Niet dat ik vaak over een enorme boom met discoballen droom, maar toch stond dit indrukwekkende object wel midden in de zaal.

 20150201_droomstof_093-92951-1024x683

(zo ziet de zaal eruit als die vol is)

De meeste mensen zullen denk ik een kaart voor droomstof hebben gekocht omdat Broederliefde een halfuur kwam performen. Natuurlijk volgde wij de grote menigte en gingen wij vroegtijdig een vrije vierkante meter zoeken in de Sweetdreams area. Persoonlijk had ik niet verwacht dat de groep uit Rotterdam zo immens populair is. Zo kromp mijn vierkante meter naar een vierkante centimeter. Daarom zijn we snel vertrokken voordat DJ Edson besloot om Mi No Lob erin te knallen. Want dat had mijn fragiele lichaam waarschijnlijk niet overleefd.

De rest van de avond vloog als een flits voorbij. De meeste tijd hebben we in Fantasy area gespendeerd. Hier waren onder andere Kris Kross Amsterdam en Gregor Salto die nog wat fijne geluidjes uit de speakers lieten zweven. Bij de voorgaande edities was er ook een hardstyle area om het BPM gemiddelde wat omhoog te schroeven, deze miste ik wel die avond. Hopelijk besluit de organisatie om deze volgend jaar terug te laten keren, maar voor de rest was het een heerlijke avond!

Comments are closed.